De Belastingdienst heeft tussen 1 maart en 1 mei ruim 9,3 miljoen belastingaangiften ontvangen. Op de laatste dag kwam nog een recordaantal van 347.000 aangiften binnen, meldt de fiscus zaterdag.

Het aantal aangiften ligt iets lager dan in 2019: toen kreeg de Belastingdienst maar liefst 9,5 miljoen aangiften te verwerken, een recordaantal.

Vóór 1 april hadden al zes miljoen Nederlanders hun aangifte ingediend. Zo'n 1,3 miljoen van hen hebben inmiddels bericht gekregen over hun voorlopige en definitieve aanslagen. De Belastingdienst hoopt de rest van de groep voor 1 juli een bericht te sturen.

Dit jaar kregen meer personen uitstel. Vorig jaar waren dat er 2,7 miljoen. Mogelijk is de stijging het gevolg van de aangepaste publiekscampagne: vanwege de coronacrisis werd nadrukkelijker gewezen op de mogelijkheid om uitstel aan te vragen.

Het was een "bijzondere aangifteperiode", zegt Liane Vlaskamp, algemeen directeur Particulieren van de Belastingdienst. "Vanwege de coronamaatregelen hebben we helaas de mensen die echt hulp bij aangifte nodig hebben nog niet persoonlijk kunnen helpen."

"Hopelijk is dit binnenkort weer mogelijk. Deze mensen zijn we tegemoetgekomen door hen waar nodig automatisch uitstel te verlenen."