De coronacrisis heeft de Duitse toerismesector hard geraakt, zegt voorzitter Reinhard Meyer van brancheorganisatie DTV maandag tegen nieuwszender RND. De gevolgen van de coronamaatregelen hebben de Duitse toerismebranche volgens Meyer in april en maart bij elkaar 24 miljard euro gekost.

Vanwege de uitbraak zijn buitenlandse toeristen tijdelijk niet meer welkom in Duitsland. Ook zijn campings en hotels gesloten en zijn grote evenementen uitgesteld of afgelast.

Meyer verwacht dat de toerismesector maar mondjesmaat zal herstellen. Zo verwacht hij dat het pas aan het eind van de zomer onder strikte voorwaarden mogelijk is om dagtrips te maken. Zulke voorwaarden zijn nodig om volle stranden tegen te gaan.

Als Duitsers zich massaal niet aan die voorwaarden houden en de regels weer verscherpt moeten worden, dan zou dat weleens het einde van de sector kunnen betekenen, waarschuwt Meyer. "We moeten erg gedisciplineerd zijn", zegt hij. Meyer pleit er daarom ook voor dat er streng gehandhaafd moet worden als de coronamaatregelen versoepeld worden.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.