Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft alle vluchten tot eind mei geschrapt, laat de maatschappij woensdag weten. Reizigers die hun vliegreis geschrapt hebben zien worden krijgen hiervoor een voucher. Transavia kondigde eerder aan alle vluchten tot en met 6 mei te annuleren.

De vluchten worden langer geschrapt vanwege de coronacrisis. De restricties en maatregelen vanuit Nederland én de landen van Transavia-bestemmingen leggen de luchtvaart nog te veel beperkingen op, legt het concern uit.

Reizigers van wie het ticket geannuleerd is, krijgen een voucher waarmee ze tot een jaar na uitgifte een nieuwe boeking kunnen maken. Als reizigers de voucher niet gebruiken, krijgen ze na een jaar het geld terug.

Transavia-reizigers die een ticket voor de maanden na mei hebben geboekt, krijgen de mogelijkheid deze om te boeken tot een ander moment. "Passagiers die een ticket hebben geboekt met vertrek tussen 28 mei en 30 september kunnen hun tickets zonder wijzigingskosten omboeken naar dezelfde bestemming op een ander moment. Zij kunnen kiezen uit vluchten tot en met 31 maart 2021", aldus Transavia.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.