KLM zal sterker uit de huidige coronacrisis komen. "Doelgericht, maatschappelijk verantwoord en duurzaam", schrijft bestuursvoorzitter Pieter Elbers van de maatschappij in een e-mail aan de klanten.

KLM lag de afgelopen tijd behoorlijk onder vuur. Tijdens de coronacrisis werden tijdelijke contracten niet verlengd, terwijl wel een beroep werd gedaan op financiële steun van de overheid. En eind vorige week bleek dat een hogere beloning voor topman Elbers ondanks deze crisis op de agenda van de aandeelhoudersvergadering was gezet.

"Ik ben ervan overtuigd dat deze crisis voor een positieve verandering in de luchtvaart kan zorgen", zegt Elbers in het schrijven aan de klanten. "Ik zie innovatie op het gebied van sanitaire voorzieningen en hygiëne aan boord, maar ook bij screeningsprocessen op luchthavens en het herdefiniëren van persoonlijke ruimte."

Die ontwikkelingen zullen volgens de KLM-topman de nieuwe norm worden. "Deze ontwikkelingen zullen we snel als de nieuwe norm gaan beschouwen. Samen met onze klanten, autoriteiten, luchthavens en partners werken we hard om een verbeterde KLM-ervaring te creëren. KLM zal sterker uit deze crisis komen."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.