Air France-KLM heeft de Franse overheid verzocht om een steunpakket van enkele miljarden euro's. Ook is het Frans-Nederlandse luchtvaartbedrijf in gesprek met banken om een pakket leningen af te sluiten, meldt de Franse krant Les Echos vrijdagavond.

Om de komende maanden te overleven heeft de onderneming behoefte aan een kapitaalinjectie van enkele miljarden, aldus de Franse zakenkrant.

Het bedrijf zou de Franse overheid hebben gevraagd om per direct staatssteun te verlenen. Hiertoe zou het land eventueel bereid zijn, verklaarde de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire woensdag.

De Franse en Nederlandse overheid zouden daarnaast bereid zijn garant te staan voor een pakket leningen dat in totaal zo'n 6 miljard euro bedraagt.

Air France-KLM wordt net als andere grote luchtvaartmaatschappijen hard geraakt door de coronacrisis. Volgens Les Echos verliest de Frans-Nederlandse onderneming dagelijks 25 miljoen euro door het sterk afgenomen aantal vluchten.

De Franse overheid heeft momenteel een aandeel van 14,3 procent in het luchtvaartbedrijf, terwijl de Nederlandse staat 14 procent van de aandelen bezit.