Bijna de helft van de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) in de bouwsector heeft nog net zo veel werk als voor de coronacrisis, blijkt uit een rondvraag van ondernemersorganisatie Zelfstandigen Bouw.

Zelfstandigen in de bouwsector lijken voorlopig minder te lijden onder de coronacrisis dan andere zzp'ers in Nederland. Dat stelt Zelfstandigen Bouw op basis van een rondvraag onder meer dan tweehonderd van haar leden.

In de afgelopen weken vroeg een op de vijf zelfstandigen in de bouw ondersteuning aan, terwijl ongeveer de helft van de ondervraagde zzp'ers nog net zo veel werkt als voor de pandemie.

Voornamelijk van particuliere opdrachtgevers zijn er sinds de coronacrisis minder bouwklussen. Bijna 25 procent van de ondervraagden ziet ook opdrachten voor aannemers afnemen.

Van de zelfstandigen in de bouwsector heeft momenteel 17 procent helemaal geen inkomsten meer. Ondernemers die direct zijn getroffen door de financiële gevolgen van het coronavirus, kunnen tot en met 26 juni aankloppen bij een digitaal noodloket voor een eenmalig bedrag van 4.000 euro.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.