Hans de Boer is tot en met Prinsjesdag voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Vanwege de aanpak van de coronacrisis draagt hij het stokje pas in september over aan zijn opvolger Ingrid Thijssen.

Aanvankelijk zou de voorzitter van de grootste werkgeversorganisatie van Nederland op 1 juni afzwaaien. De coronacrisis vraagt volgens VNO-NCW echter om "continuïteit in aanpak" en daarom blijft De Boer nog tot half september aan.

Thijssen, de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van de werkgeversorganisatie, zal vanaf 1 juni al wel meehelpen bij de aanpak van de crisis.

Veel werkgevers komen door de uitbraak van het COVID-19-virus in de problemen. De regering stelde daarom een noodpakket met verschillende tijdelijke financiële regelingen beschikbaar voor bedrijven.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • De coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat een geïnfecteerde persoon gemiddeld minder dan één andere persoon besmet. Eerder lag dit zogeheten reproductiegetal tussen de twee en de drie.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.