Picnic heeft de vraag sinds de corona-uitbraak in Nederland sterk zien toenemen en breidt daarom flink uit, zo schrijft het AD donderdag. Deze week nog komen er nieuwe steden bij waar de supermarkt bezorgt, het geplande nieuwe distributiecentrum wordt eerder in gebruik genomen en er komen honderden nieuwe personeelsleden bij.

Op dit moment werken er zo'n vierduizend mensen bij Picnic en daar kwamen de afgelopen weken rond de driehonderd bij. Door de horecasluiting is er uit die sector nu ineens een overschot aan personeel, van wie veel mensen nu bij de online supermarkt terechtkomen. Het bedrijf had tot voor kort moeite om nieuwe mensen te vinden.

De wachtlijst voor nieuwe klanten is eveneens langer geworden en bestaande klanten moeten langer wachten voor ze hun bestelling kunnen inplannen, zo schrijft de krant. Het minimale orderbedrag is inmiddels ook verhoogd, van 25 naar 35 euro. Dat laatste is mogelijk wel een tijdelijke ingreep die na de crisis kan worden teruggedraaid.

Het distributiecentrum dat in december in Apeldoorn zou opengaan, opent nu al in mei. Dit betekent dat in de omgeving van dat centrum dagelijks "duizenden extra orders" kunnen worden verwerkt.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • De coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat een geïnfecteerde persoon gemiddeld minder dan één andere persoon besmet. Eerder lag dit zogeheten reproductiegetal tussen de twee en de drie.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.