Winkelconcern FNG, het moederbedrijf van onder meer Steps, Brantano en Miss Etam, verwacht een "aanzienlijke" daling van de omzet. Sinds medio maart zijn de winkels van het bedrijf in Nederland en België gesloten.

Op 19 maart heeft het bedrijf de vestigingen in Nederland gesloten. Sinds 17 maart zijn de winkels in België op last van de regering dicht. In Scandinavië is het concern nog actief met een webwinkel.

In alle markten ziet het bedrijf het consumentenvertrouwen afnemen. FNG verwacht daarom dat consumenten niet-essentiële aankopen niet of later zullen doen. Ook de online verkopen komen hierdoor naar verwachting onder druk te staan.

Daarnaast heeft het bedrijf te maken met vertragingen en annuleringen van bestellingen, onder meer door de sluiting van fabrieken in China en Turkije.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.