Reisorganisatie TUI krijgt een lening van 1,8 miljard euro van de Duitse staatsbank KfW vanwege de coronacrisis, meldt het bedrijf vrijdag.

Met de financiële steun groeit de buffer van de reisgigant naar 3,1 miljard euro. In het bericht zegt de groep de steun nodig te hebben totdat de bedrijfsvoering weer kan worden opgestart.

Een van de voorwaarden van de lening is dat TUI geen dividend meer mag uitkeren aan de eigenaren tijdens de duur van de lening.

De reisbranche is in een diepe recessie beland door de verdere verspreiding van het coronavirus. TUI heeft alle reizen tot ongeveer eind april geschrapt. Gestrande reizigers worden nog wel opgehaald.

Ook andere reisorganisaties hebben vakantiereizen geschrapt. Zo annuleerde Corendon alle reizen tot 1 juni.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.