Winkels van Albert Heijn (AH) zijn mogelijkerwijs de komende tijd overdag soms even dicht, zodat de vakkenvullers op verantwoorde wijze de voorraden kunnen aanvullen. Dat laat algemeen directeur Marit van Egmond van het supermarktconcern vrijdag in een e-mail aan de vaste klanten weten.

Volgens Van Egmond heeft de coronacrisis veel impact op AH, op "haar medewerkers en klanten". De directeur zegt dat het bedrijf er alles aan doet om te zorgen dat mensen zo normaal mogelijk hun boodschappen kunnen blijven doen. "Al zijn we ons ervan bewust dat sommige producten er niet altijd waren in de afgelopen week."

Alle veranderingen vragen maatwerk, stelt de AH-directeur. "Afhankelijk van hoe groot de winkel is, de drukte en wanneer en hoe vaak nieuwe goederen worden geleverd." Voor kleine filialen is dat ongeveer vier keer per dag, voor grote winkels soms wel vijftien keer.

"Het kan daarom zo zijn dat wij in sommige winkels overdag de deuren even sluiten om op een veilige manier de vakken te vullen." AH heeft meer dan duizend winkels en 100.000 medewerkers.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.