De Londense luchthaven Gatwick sluit een van de twee terminals nu de vraag naar vliegreizen is gekelderd door het coronavirus.

De noordelijke terminal gaat vanaf volgende week dicht, vertelt een woordvoerder van de luchthaven vrijdag. Deze terminal wordt gebruikt door maatschappijen zoals easyJet.

De budgetvliegmaatschappij heeft eerder al bekendgemaakt vanaf dinsdag 24 maart het grootste deel van de vloot aan de grond te houden.

Zo'n 10 procent van de vluchten, vooral binnen het Verenigd Koninkrijk, ging nog wel door. Ook voor reddingsvluchten stijgen de vliegtuigen van het concern wel op.

Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd schrappen vluchten en houden hun vliegtuigen aan de grond door de verspreiding van het coronavirus.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.