Tesla schrapt voorlopig 75 procent van de werkgelegenheid in de grote fabriek in de Amerikaanse staat Nevada. Dat is door de lokale autoriteiten bekendgemaakt. In de fabriek waar accu's worden gemaakt, blijven 2.500 medewerkers aan het werk.

Het besluit volgt op een mededeling van partner Panasonic. Dit bedrijf meldde dat de productie in de accufabriek in verband met het coronavirus zou worden teruggeschroefd. Na het geleidelijk afbouwen van de activiteiten blijft de fabriek twee weken dicht.

In de fabriek worden accu's voor de Tesla Model 3 en elektrische motoren gemaakt. "De naam Gigafactory komt van het woord 'giga', een meeteenheid die staat voor een miljard", legt Tesla op de Nederlandse website uit.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.