Het besluit om kapperszaken en schoonheidssalons voorlopig te sluiten heeft bij Etos tot een fors hogere vraag naar shampoo, haarverfproducten, epileersets en producten voor gezichtsverzorging gezorgd, bevestigt een woordvoerder donderdag aan NU.nl.

Vooralsnog is er nog geen noodzaak om een maximaal aantal producten per klant in te voeren, aldus de woordvoeder. De gestegen vraag naar dergelijke schoonheids- en verzorgingsproducten kan tot een toestroom van klanten leiden, terwijl het advies is om zo min mogelijk klanten in de winkel te hebben.

Etos denkt dan ook dat het in bepaalde gevallen verstandiger kan zijn bestellingen online te plaatsen. Wel is de bezorgtijd bij een online bestelling met vier dagen iets langer dan normaal.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.