KLM neemt vanwege de coronacrisis eerder afscheid van de Boeing 747, die door liefhebbers ook wel de 'Queen of the Skies' wordt genoemd. Zondag 29 maart landt dit type toestel voor het laatst in dienst van KLM op Schiphol.

Dat is naar verwachting om 15.20 uur in de middag, zo laat een woordvoerder van de maatschappij aan NU.nl weten.

Het gaat om een Boeing 747-400 met de naam 'City of Tokyo' en registratiekenmerk PH-BFT. De laatste vlucht van de jumbojet in dienst van KLM vertrekt vanuit Mexico-Stad.

De Boeing 747 kwam in 1971 in de vloot bij KLM en zou oorspronkelijk in 2021 na precies vijftig jaar dienst helemaal zijn uitgefaseerd. Door de coronacrisis wordt nu eerder afscheid genomen van het viermotorige - en dus minder zuinige - vliegtuig.

KLM maakte deze week bekend eveneens als gevolg van de coronacrisis het zomerseizoen in te gaan met een flink uitgedunde dienstregeling. Door de uitbraak van het coronavirus gelden er veel beperkingen voor het vliegverkeer.

Correctie: Eerder stond gemeld dat het om het vliegtuig 'City of Shanghai' ging. Dit moet 'City of Tokyo' zijn.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.