
'Boeing verwacht productie 737 MAX-toestellen in mei weer op te starten'
De productie van de cashcow van de fabrikant werd in december stilgelegd. Het lukte het bedrijf maar niet om van luchtvaartautoriteiten toestemming te krijgen om de toestellen weer te laten vliegen. De 737 MAX-toestellen blijven sinds maart vorig jaar aan de grond vanwege twee fatale crashes. Hierbij kwamen in totaal 346 mensen om het leven.
Dat Boeing verwacht de productie in mei weer op te starten, duidt erop dat het concern er vertrouwen in heeft dat de 737 MAX deze zomer weer de lucht in mag. Dinsdag zei Boeing-topman David Calhoun tegen zakenzender CNBC dat de vliegtuigmaker nog steeds mikt op deze zomer.
Het hoofdpijndossier heeft de Amerikaanse vliegtuigmaker al miljarden dollars gekost. Ook is het bedrijf niet langer de grootste vliegtuigleverancier ter wereld.
De ingewijden zeggen wel dat het coronavirus roet in het eten kan gooien. Door de virusuitbraak heeft Boeing fabrieken rond de Amerikaanse stad Seattle moeten sluiten. Tientallen medewerkers van de vliegtuigmaker zijn daar besmet geraakt met het virus. Een medewerker zou zelfs aan de gevolgen van het virus zijn overleden.
Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.
Het coronavirus in het kort
- Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
- Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
- Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
- Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
- Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
- Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.