De aandelenbeurs op Wall Street sluit dinsdag met grote winst. Zo sloot de Dow Jones met de grootste dagelijkse winst sinds 1933 bijna 11 procent hoger (20.704 punten). De grote stijgingen hebben waarschijnlijk te maken met een mogelijk noodpakket dat door het Amerikaanse Congres wordt geloodst.

Niet alleen de Dow Jones sloot dinsdag met grote winst. Ook de S&P 500 behaalde een winst van 9,38 procent. De Nasdaq sloot met een winststijging van 8,12 procent.

De afgelopen dagen waren er op de Amerikaanse aandelenbeurs veelal negatieve records geboekt door de coronacrisis.

Dit ondanks het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) om afgelopen zondag de belangrijkste rentestand met 1 procentpunt te verlagen naar een bandbreedte van 0 tot 0,25 procent. Daarnaast breidde de Fed het opkoopprogramma van het stelsel van centrale banken verder uit.

De Amerikaanse president Donald Trump probeert nu een steunpakket ter waarde van 1.800 miljard dollar (ruim 1.668 miljard euro) goed te laten keuren door het Congres.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.