Sinds 16 maart zijn de sportscholen in Nederland gesloten vanwege het coronavirus. Steeds meer bedrijven besluiten daarom hun leden te compenseren. Zo zijn de ketens Fit For Free en SportCity gestopt met het incasseren van abonnementsgeld.

Daarnaast worden de abonnementen bij de genoemde ketens gepauzeerd, zodat leden van de volledige duur van hun abonnement kunnen gebruikmaken. De einddatum wordt namelijk opgeschoven.

BigGym gaat het reeds betaalde bedrag over de huidige periode terugstorten als tegoed op de ledenpas. Daarnaast komt het bedrijf, zodra de vestigingen weer opengaan, met gestes als vier weken lang gratis gebruik van massagestoelen en vier weken lang gratis groepslessen.

Basic-Fit en TrainMore hebben nog niet besloten hoe de leden gecompenseerd kunnen worden. TrainMore zal de compensatie in de eerste week van april bekendmaken, net als Basic-Fit.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.