Ondernemers kunnen vanwege de uitbraak van het coronavirus ook uitstel krijgen voor het betalen van hun waterschapsbelasting, maken de Unie van Waterschappen, MKB-Nederland en VNO-NCW zondag bekend.

De betaling zou met drie tot zes maanden uitgesteld kunnen worden, schrijven de organisaties in een persbericht. Invorderingen bij meerdere waterschappen worden per direct gestopt.

Tegelijkertijd is een maatregelenpakket aangenomen dat ervoor moet zorgen dat bedrijven, die bijvoorbeeld grondwerk, weg- of waterbouw verrichten, hun projecten kunnen voortzetten.

Eerder werd al bekend dat ondernemers die in financiële problemen komen vanwege de uitbraak van het coronavirus bij de Belastingdienst kunnen vragen om uitstel van betaling van de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.