De Duitse regering wil bovenop de reeds aangekondigde 156 miljard euro voor nog eens aan 200 miljard euro in nieuwe schulden aannemen om de economische effecten van de coronacrisis te bestrijden.

Dat meldt de Süddeutsche Zeitung zaterdag op basis van bronnen uit Berlijn. De regering zou de laatste hand aan het voorstel leggen.

Daarmee komen de financiële middelen van de regering, waar ook het eerder deze week aangekondigde fonds van 400 miljard euro toegerekend wordt, op 756 miljard euro uit.

Berlijn trekt ongeveer 50 miljard euro voor het midden- en kleinbedrijf uit, terwijl er nog eens 100 miljard gereserveerd is ter ondersteuning van ondernemingen als Lufthansa.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.