Het coronavirus slaat een gat in het luchtverkeer. Ook Eindhoven Airport krimpt in en blijft na het weekend voornamelijk open voor passagiersvluchten ter repatriëring. Na KLM, Ryanair en Transavia maakte bovendien ook budgetvliegmaatschappij easyJet bekend vanaf dinsdag 24 maart het grootste deel van de vloot aan de grond te houden.

"We blijven reddingsvluchten uitvoeren om klanten te repatriëren en verwachten dat de meeste van onze reddingsoperaties op maandag 23 maart zullen zijn voltooid", schrijft easyJet in een statement.

Slechts 10 procent van de gebruikelijke vluchten zal doorgaan, voornamelijk van, naar en binnen het Verenigd Koninkrijk. Met de maatregel wil easyJet onnodige kosten besparen en gehoor geven aan het advies om niet te reizen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.