De regering heeft duidelijkheid gegeven aan kappers en schoonheidsspecialisten. Ook zij mogen gebruikmaken van de maatregelen die de regering heeft getroffen om ondernemers door de coronacrisis heen te loodsen. Dit meldt de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) in een persbericht.

Eerder deze week heerste er nog grote onrust en onduidelijkheid onder kappers. "Het was onduidelijk of kappers die vrijwillig de deuren sluiten, ook recht hebben op werktijdverkorting", aldus een woordvoerder van ANKO.

Veel kappers en schoonheidsspecialisten gaven al aan dat ze de veiligheid van hun personeel niet meer konden garanderen en daarom al vrijwillig de deuren sloten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft voor kappers en schoonheidsspecialisten nog geen advies gegeven om over te gaan tot sluiten.

Hierdoor ontstond er verwarring en onrust over het maatregelenpakket dat de regering eerder deze week presenteerde voor gedupeerde ondernemers. Nu is bekend geworden dat ook kappers en schoonheidsspecialisten die vrijwillig de deuren sluiten recht hebben op werktijdverkorting.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.