De Duitse regering heeft plannen voor een fonds van een half biljoen euro. Op deze manier hoopt de Duitse overheid ondernemers tegemoet te komen die kampen met betalingsproblemen door de coronacrisis.

Met het fonds van bijna 500 miljard euro wil de Duitse regering zichzelf de mogelijkheid bieden om direct kapitaal te kunnen injecteren in bedrijven die dat nodig hebben. Ook in Duitsland zijn veel bedrijven geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Het fonds is overigens niet geheel nieuw. Ten tijde van de financiële crisis heeft de Duitse regering een soortgelijk fonds opgericht om de banken te kunnen ondersteunen. Het fonds zou nu dus weer nieuw leven worden ingeblazen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.