Amazon roept in Verenigde Staten zijn klanten op alert te zijn op de aankoop bij derden. Tevens verzoekt het bedrijf hen om hun medewerking te verlenen aan het onderzoek van de Amerikaanse justitie naar onlinehamsterpraktijken.

Mensen die recentelijk bij verdachte bedrijven iets hebben gekocht, kunnen een email van Amazon verwachten of hebben er inmiddels een ontvangen.

"Wij willen u hierover (het onderzoek van Justitie, red.) persoonlijk informeren, voor het geval het ministerie van Justitie contact met u opneemt", aldus de email van Amazon die door een Reuters-verslaggever is ingezien.

Eerder deze maand beperkte Amazon al het aantal bedrijven dat zaken als handreinigers en andere hygiënische producten mogen verkopen op het platform.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.