Vliegmaatschappij Transavia heeft woensdag aangekondigd dat alle geplande vluchten tussen maandag 23 maart en zondag 5 april komen te vervallen. Het bedrijf zegt wel door te gaan met het repatriëren van Nederlanders die zijn gestrand in het buitenland.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Transavia adviseert reizigers die naar huis willen een ticket te boeken op een van de vluchten die tot 23 maart worden uitgevoerd. Passagiers van wie de reis wordt geannuleerd worden daarover bericht per mail.

"Het wordt een steeds grotere uitdaging om de vluchten te blijven uitvoeren en passagiers terug te brengen naar Nederland. Wel zien we dat ook veel Nederlanders ons advies hebben opgevolgd om hun reis uit te stellen", zei Transavia-CEO Marcel de Nooijer in een verklaring.

Het is nog niet duidelijk wat Transavia na 5 april doet. De Nooijer: "De gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en passagiers staat altijd voorop. Zodra de situatie verandert en de behoefte aan reizen weer gaat toenemen, starten wij onze routes weer op."

De vliegmaatschappij kondigt ook aan voorlopig niet te starten met vluchten vanuit Brussel. Daar zou aankomende zomer mee begonnen worden. Dat wordt uitgesteld naar maart 2021.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.