Alle winkels van de Nederlandse winkelketen de Bijenkorf worden vanaf woensdag tot nader order gesloten, schrijft de keten dinsdag op Facebook. De winkelketen kan de veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten door de uitbraak van het coronavirus niet meer voldoende garanderen, schrijft het concern.

"Dit was voor ons geen eenvoudige beslissing, maar wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen", schrijft topman Giovanni Colauto.

Het is nog onduidelijk wanneer de fysieke winkels weer zullen opengaan. Tot die tijd kunnen klanten nog wel terecht bij de webwinkel van de winkelketen.

"Wij zijn trots op de geweldige inzet van onze medewerkers en zij staan in deze bijzondere tijd graag online voor u klaar. Wij hopen u snel in goede gezondheid weer te kunnen ontvangen in onze fysieke winkels", aldus Colauto.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.