Kledingconcern H&M sluit alle winkels in Duitsland en de Verenigde Staten, de twee grootste markten van de Zweedse kledingwinkelketen, maakt het concern dinsdag bekend. In de twee landen heeft de keten 1.050 winkels.

De winkels worden volgens het bedrijf gesloten om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

H&M maakt dinsdag ook bekend alle winkels in Canada, Portugal en België te sluiten. De winkels in Nederland zijn vooralsnog open. Eerder deze week sloot het bedrijf al alle winkels in elf Europese landen, waaronder Spanje, Italië en Polen.

De sluiting van de winkels volgt op positief nieuws. H&M liet onlangs weten de meeste Chinese winkels weer te hebben geopend. Het concern meldde ook dat de verkopen weer wat aantrekken.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.