De aandelenbeurs op Wall Street sluit maandag wederom diep in het rood. De S&P 500 sloot 12 procent lager, de Nasdaq 12,3 procent en de Dow Jones maar liefst 12,9 procent.

Daarmee geldt maandag als de slechtste beursdag op Wall Street sinds 19 oktober 1987. Vorige week donderdag beleefde de Dow Jones met een stand van 10 procent in de min al de slechtste beursdag op Wall Street sinds die 'zwarte maandag' uit 1987, maar maandag werd er dus nog lager geëindigd. Aan het begin van de handelsdag werd de handel op Wall Street al kort stilgelegd in verband met de grote verliezen.

De negatieve records waren ondanks het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) om zondag de belangrijkste rentestand met 1 procentpunt te verlagen naar een bandbreedte van 0 tot 0,25 procent. Daarnaast breidde de Fed het opkoopprogramma van het stelsel van centrale banken verder uit.

De beurzen dalen verder uit angst voor de schade die de uitbraak van het coronavirus aanricht op de wereldeconomie. Aandelenbeurzen wereldwijd noteerden vorige week al torenhoge verliezen om diezelfde reden: Wall Street verloor toen ruim 9 procent, de Amsterdamse AEX-index stond aan het eind van de week zelfs 18 procent lager.