De uitbraak van het coronavirus heeft ook zijn effect op de bloemenveiling in Aalsmeer. De kopers bleven maandag massaal thuis, waardoor de helft van de aangeboden bloemen niet werd verkocht, schrijft Royal FloraHolland in een persbericht. Deze bloemen worden nu vernietigd.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Dagelijks verkoopt Royal FloraHolland zeker 30 miljoen bloemen en planten, maar door de uitbraak van het COVID-19-virus werd er maar 50 procent van verkocht. Een historisch percentage, aldus de grootste bloemenveiling ter wereld.

"Momenteel gaan er ontzettend veel hoogwaardige bloemen en planten verloren doordat de handel door de coronacrisis grotendeels stilligt. Dit is verschrikkelijk om te zien", schrijft Royal FloraHolland-topman Steven van Schilfgaarde.

Om een deel van de bloemen en planten niet verloren te laten gaan, gaan medewerkers van de bloemenveiling vanaf dinsdag met een bloemetje langs bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen in de regio Aalsmeer en Naaldwijk om zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet ten tijde van het coronavirus.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.