AMSTERDAM - Het bestuur van telecombedrijf Telfort stapt per direct op. Het vertrek van de drie bestuurders valt samen met de overname van het telecombedrijf door KPN. Telfort-topman Ton aan de Stegge zei dinsdag dat de overname een goed moment is om zelf een nieuwe weg in te slaan.

Naast de bestuursvoorzitter stappen ook de financieel directeur Robert van Maasakker en de operationeel directeur Henk Buitenhuis op. Het is nog onduidelijk wat de drie bestuurders na hun vertrek bij Telfort gaan doen.

Het vertrek van de directie valt exact op de dag waarop Telfort officieel is ingelijfd door concurrent KPN. Topman Aan de Stegge wordt opgevolgd door Stephanie Harmsen. Zij wordt bijgestaan door een nieuwe financiële man: Huib Dekker. Beiden werkten al bij Telfort.

KPN heeft 980 miljoen euro betaald om Telfort in handen te krijgen. Volgens topman Ad Scheepbouwer verstevigt KPN met de overname zijn positie op de thuismarkt. Telfort is vooral groot geworden als goedkope aanbieder van mobiele telefoon, een terrein dat bij KPN nog redelijk braak lag. "We hopen in dat opzicht dat we over en weer van elkaars sterke punten kunnen leren", aldus de KPN-topman.