Doordat een deel van werkend Nederland nu onverwacht thuis moet werken, is de vraag naar artikelen als toetsenborden, beeldschermen en laptops flink gestegen, zegt een woordvoerder van elektronicawinkel MediaMarkt zaterdag tegen NU.nl.

Als maatregel om de coronavirusuitbraak in Nederland een halt toe te roepen, riep premier Mark Rutte Nederlanders donderdag op om onder meer zo veel mogelijk thuis te werken. Dat leidde deze week tot een flinke toename van de vraag naar thuiswerkproducten, aldus de MediaMarkt-woordvoerder.

Als gevolg daarvan worden er meer laptops, toetsenborden en beeldschermen verkocht. Ook ziet MediaMarkt een toenemende vraag naar webcams, microfoons en andere computeraccessoires als muizen.

De coronavirusuitbraak zorgt er niet alleen voor dat er veel thuiswerkproducten verkocht worden: "De producten met de meeste vraag blijven wel thermometers. Die gaan heel snel." Ook verkoopt MediaMarkt meer koelkasten en vrieskisten, mogelijk omdat Nederlanders de afgelopen week extra boodschappen zijn gaan inslaan.

Rutte riep Nederlanders vrijdag op om op te houden met hamsteren. "Stop ermee", zei hij na afloop van de ministerraad. "Er zijn genoeg producten in onze winkels."

Premier Rutte: 'Hamsteren is niet nodig en niet sociaal'
85
Premier Rutte: 'Hamsteren is niet nodig en niet sociaal'

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.