De bitcoin lijkt niet immuun voor de zorgen rond de verspreiding van het coronavirus. Net zoals de aandelenmarkten is de cryptomunt flink gedaald de afgelopen dagen.

Voor een bitcoin wordt vrijdagochtend 5.718 dollar (5.120 euro) betaald, een daling van 19,29 procent ten opzichte van 24 uur geleden. Verder in de ochtend stond de munt op een dieptepunt van maar 4.121 dollar.

Een week geleden werd nog 9.105 dollar betaald voor een bitcoin en medio februari stond de prijs nog boven 10.000 dollar.

Ook andere cryptomunten noteren flinke verliezen. Op het dieptepunt stonden ook ethereum en XRP respectievelijk 49 procent en 42 procent lager. CNBC meldt dat in 24 uur tijd de totale cryptomarkt maar liefst 93,5 miljard dollar kromp.

De cryptomunten dalen gezamenlijk met de aandelenmarkten wereldwijd. Donderdag verloren beurzen wereldwijd met ruim 10 procent, de grootste daling sinds 'Zwarte Maandag' in 1987.

Bitcoin werd lang gezien als een zogeheten 'veilige haven', een investering die ook in onrustige tijden zijn waarde behoudt. Maar inmiddels is alle winst voor dit jaar als sneeuw voor de zon verdwenen en kijken investeerders die begin dit jaar zijn ingestapt al tegen een verlies aan.