Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt tot en met 3 april niet meer op Milaan, Venetië en Napels, schrijft de vliegmaatschappij woensdag. Dinsdag werden al enkele vluchten naar Italië geschrapt. De maatregelen zijn het gevolg van de coronavirusuitbraak in het land.

Niet alle vluchten naar Italië worden geschrapt: KLM blijft nog gewoon vliegen op bestemmingen als Rome, Turijn, Bologna, Pisa en Verona.KLM bekijkt de situatie per dag opnieuw. KLM had dinsdag ook maar vijf vluchten naar Italië op de planning staan.

KLM is niet de enige vliegmaatschappij die minder naar Italië gaat vliegen. Ryanair schrapte dinsdag ook een deel van de vluchten naar Italië tot begin april. Norwegian, easyjet en Wizz Air vliegen tot begin april helemaal niet meer op het Zuid-Europese land.

De vliegmaatschappijen mijden Italië, omdat het land zwaar geraakt wordt door het coronavirus. Inmiddels zijn er meer dan tienduizend Italianen besmet geweest met het virus en zijn er 631 aan overleden.

Premier Giuseppe Conte besloot de reisbeperkingen die eerder alleen voor Noord-Italië golden uit te breiden naar de rest van het land. Italianen mogen alleen nog reizen voor werk en noodsituaties. Ook alle sportevenementen, zoals voetbalwedstrijden, worden voorlopig uitgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste het reisadvies voor de rest van Italië dinsdag ook aan naar code oranje, wat inhoudt dat alle niet-noodzakelijke reizen richting het land worden afgeraden. Voor een deel van het noorden geldt code rood.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper een besmettingsgevaar.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.