Het Amerikaanse verkoopplatform eBay heeft een verbod op de verkoop van mondkapjes, handontsmettingsmiddelen en desinfectiedoekjes aangekondigd om verdere prijsopdrijving tegen te gaan.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Het nieuwe beleid geldt voor zowel nieuwe als al bestaande plaatsingen, maakte eBay vrijdag bekend. De website gaat over op een verkoopstop vanwege wettelijke beperkingen van de Amerikaanse overheid op het gebied van prijsopdrijving.

Op dit moment werkt het verkoopplatform aan het verwijderen van producten als gezichtsmaskers en desinfectiedoekjes. Ook worden producten waarbij termen als 'coronavirus' en 'COVID-19' in de omschrijving staan van eBay gehaald. Alleen boeken over het virus blijven online staan.

Het verkoopplatform laat in een verklaring weten dat het de situatie omtrent het virus nauw in de gaten houdt. "We zullen alle vermeldingen van COVID-19, coronavirus en 2019-nCoV de komende tijd blijven verwijderen."

Waarom mondkapjes door de run erop naar de verkeerde mensen gaan
100
Waarom mondkapjes door de run erop naar de verkeerde mensen gaan

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper een besmettingsgevaar.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meesten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.