Reisconglomeraat Expedia schrapt drieduizend banen, zo'n 12 procent van het personeelsbestand, na een "teleurstellend" 2019, bevestigde het bedrijf dinsdag na berichtgeving door Geekwire.com. De ontslagronde zal wereldwijd de kantoren van Expedia treffen.

Ook wil het bedrijf kosten besparen door een aantal projecten te schrappen. Uiteindelijk wil het bedrijf de kosten met 300 miljoen dollar (ongeveer 277 miljoen euro) tot 500 miljoen dollar verlagen.

De maatregelen komen nadat bestuursvoorzitter Barry Diller zich eerder al beklaagde over de werkcultuur bij Expedia. Werknemers zouden te weinig bezig zijn geweest met hun werk. Eind vorig jaar vertrokken de algemeen directeur en financieel directeur.

Het Amerikaanse Expedia is het moederbedrijf van een reeks reismerken zoals Expedia.com, Hotels.com, Trivago, Travelocity en HomeAway.

De ontslagronde heeft niets te maken met de uitbraak van het coronavirus, maar Expedia heeft eerder gezegd een verlies van 30 tot 40 miljoen dollar te voorzien door het virus.