MILAAN - Het Italiaanse zuivelconcern Parmalat heeft wederom een miljardenclaim tegen een bank ingediend. Ditmaal kan Credit Suisse First Boston een claim tegemoet zien van 7,1 miljard euro, omdat het zou hebben meegewerkt aan de boekhoudfraude waaraan Parmalat in 2003 vrijwel te gronde ging.

Parmalat heeft eerder al enkele andere banken in de tang genomen. Zo eist het van Bank of America 10 miljard euro. Eenzelfde bedrag wil het hebben van Citibank. De 7,1 miljard euro komt bovenop het totaalbedrag van ongeveer 26 miljard euro die Parmalat tot nu toe heeft teruggeëist.

Woensdag begint in Milaan een proces tegen Parmalat-oprichter Carlisto Tanzi. Ook enkele ex-directeuren, accountants en advocaten zullen zich moeten verantwoorden voor de boekhoudfraude, die een financieel gat van 14 miljard euro moest verhullen.

Beurs

Donderdag krijgen de aandelen Parmalat weer een notering aan de effectenbeurs in Milaan. De door de overheid aangestelde zaakwaarnemer Enrico Bondi heeft het concern flink op de schop genomen. De hernieuwde beursnotering moet Parmalat verder op het rechte spoor helpen.