Huizenkopers die hun hypotheekrente langdurig willen vastzetten, zijn nog nooit zo goedkoop uit geweest. De dertigjaarsrente ligt gemiddeld onder de 2 procent, meldt Van Bruggen Adviesgroep in een maandag verschenen renteoverzicht.

Uit cijfers van de financieel adviseur blijkt dat de gemiddelde rente voor een hypotheek met een looptijd van dertig jaar momenteel op 1,99 procent ligt.

Een aantal prijsvechters duikt daar met 1,85 en 1,89 procent zelfs nog onder. Hierbij gaat het wel om hypotheken met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De gemiddelde rente voor hypotheken zonder NHG ligt op 2,45 procent.

De hypotheekrente is al enige tijd aan het dalen: vorig jaar rond deze tijd lag de dertigjaarsrente nog 0,9 procentpunt hoger. Ook bij kortere rentevaste periodes daalt de rente al tijden.

"Wij verwachten dat de dalende trend op de korte termijn aanhoudt. Wel verwachten we dat het om slechts kleine verlagingen gaat voor met name de langere rentevaste periodes", aldus Van Bruggen Adviesgroep.