Op Schiphol worden vanwege storm Ciara zondag ongeveer 240 vluchten geannuleerd, meldt de luchthaven. Het gaat om zowel inkomende als uitgaande vluchten.

KLM annuleert uit voorzorg tientallen vluchten binnen Europa. De meesten zouden naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gaan. Zaterdag maakte de vliegmaatschappij al bekend dat circa veertig vluchten vanaf Schiphol niet zouden vliegen tijdens de storm. Zondag werden er nog eens zestien vluchten tussen Amsterdam en het Verenigd Koninkrijk geschrapt.

Ook andere maatschappijen schrappen zondag een deel van de vluchten. Easyjet annuleert enkele tientallen vluchten. Daarnaast blijven ook sommige vluchten van Lufthansa, Eurowings, British Airways en Flybe aan de grond.

Het betreft vooral vluchten binnen Europa. Schiphol en KLM raden passagiers aan hun vluchten van zondag via de website in de gaten te houden.

De zware storm Ciara trekt zondagmiddag- en avond over Nederland. Er worden windstoten van zeker 100 tot 120 kilometer per uur verwacht.

Het KNMI heeft voor het hele land code oranje afgegeven, vanwege de zeer zware windstoten. Vanaf de tweede helft van de middag geldt code oranje voor het noordwesten. Verder landinwaarts geldt code oranje in de avond.