Luchtvaartmaatschappij KLM schort vanaf maandag ook de vluchten naar Peking en Sjanghai op, maakt KLM donderdag bekend. Nadat al eerder vluchten naar andere Chinese steden werden opgeschort, vliegt de luchtvaartmaatschappij vanaf maandag voorlopig helemaal niet meer naar China.

Woensdag kondigde het bedrijf al aan niet langer te vliegen op de Chinese steden Chengdu, Hangzhou en Xiamen en iets minder vaak naar Sjanghai te gaan in verband met het coronavirus. Naar Peking bleef het aantal vluchten gelijk.

Nu heeft KLM besloten dat zondag voorlopig de laatste vluchten naar Peking en Sjanghai gaan. "Om zoveel mogelijk klanten de gelegenheid te geven om vanuit Peking en Sjanghai naar Amsterdam terug te reizen", aldus KLM.

Maatregel in ieder geval tot 9 februari van kracht

Zustermaatschappij Air France maakte eerder donderdag al bekend de vluchten van en naar China te staken. KLM zegt nu naar aanleiding van "reeds gedane en te verwachten adviezen van nationale en internationale instanties zoals de WHO" alle vluchten naar het vasteland van China op te schorten tot in ieder geval 9 februari.

Andere Europese maatschappijen, zoals British Airways en het Duitse Lufthansa, besloten woensdag al om niet meer naar China te vliegen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken paste donderdag het reisadvies voor China aan. Er wordt afgeraden naar de provincie Hubei te reizen, voor andere delen van China geldt het advies alleen daarheen te reizen wanneer dat noodzakelijk is.