Minder dan de helft van de postbezorgers van postbedrijf Sandd gaat mee naar PostNL, meldt PostNL donderdag in een persbericht. De bedrijven gaan per 1 februari samen verder. Zo'n 4.300 van de elfduizend Sandd-postbezorgers die door PostNL een baan aangeboden hebben gekregen, hebben die geaccepteerd.

Van de elfduizend Sandd-medewerkers liet 40 procent (4.440 postbezorgers) direct weten niet mee te willen naar PostNL. Dat heeft volgens het postbedrijf te maken met "de goede mogelijkheden op de arbeidsmarkt en de sociale regeling die Sandd aanbiedt".

Gerard van Rijn van de Bond van Post Personeel (BVPP) laat in een reactie weten dat andere zaken als werktijden en verschillen in functies ook door Sandd-medewerkers worden aangevoerd als reden om niet mee te gaan.

Zo bezorgden de werknemers van Sandd vooral op dinsdag en vrijdag, maar wil PostNL dat de bezorgers ook op andere dagen werken. Vooral de zaterdag lijkt een probleem te vormen.

PostNL heeft alle 11.000 postbezorgers van Sandd een aanbod gedaan. Zo'n 40 procent wilde sowieso geen aanbod. De overgebleven 6.600 mensen kreeg een arbeidsovereenkomst aangeboden. Zo'n 4.000 postbezorgers accepteerde deze overeenkomst.

PostNL meldt dat Sandd-medewerkers ook na 1 februari met voorrang kunnen solliciteren bij PostNL.