Vliegmaatschappijen treffen extra maatregelen om het cabinepersoneel en reizigers te beschermen tegen het nieuwe coronavirus. Passagiers op sommige vluchten naar China moeten het daarom doen zonder warme maaltijden, dekens en kranten. Zo moet het contact tussen mensen op de vluchten beperkt worden.

Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog, waarin de redactie van NU.nl je dagelijks op de hoogte houdt.

China Airlines raadt passagiers aan om hun eigen drankjes mee te nemen en stapt tijdelijk over van herbruikbare- naar wegwerpmaterialen.

Dochterbedrijf Mandarin Airlines is afgelopen maandag gestopt met het serveren van warme maaltijden en is overgegaan op papieren servetten en tafelkleden. Tijdschriften, kranten, kussens en dekens komen niet meer aan boord.

Tigerair Taiwan, ook onderdeel van China Airlines, schrapt bovendien de verkoop van taxfreeproducten aan boord.

Thai Airways gebruikt op alle vluchten die vanuit China komen desinfectiespray om de cabine en cockpit te ontsmetten. "We hebben lcd-schermen aan boord die doorlopend door mensen worden aangeraakt, dus reinigen we elke vlucht grondig voor vertrek", vertelde een woordvoerder dinsdag op een persconferentie.

Sommige concerns schrappen alle vluchten van en naar China

Inmiddels zijn er ook vliegmaatschappijen die alle vluchten van en naar China hebben gestaakt. Zo kondigt British Airways woensdagochtend aan dat er geen vluchten van Londen naar Peking en Sjanghai meer geboekt kunnen worden.

Het Indonesische Lion Air schort de vluchten naar China per februari op, nadat het bedrijf eerder al zes routes aan banden legde.

KLM heeft woensdagochtend een spoedbijeenkomst om te bespreken wat de luchtvaartmaatschappij doet om risico's af te dekken.

Zo ziet het mysterieuze coronavirus eruit
48
Zo ziet het mysterieuze coronavirus eruit