Facebook heeft medewerkers beperkt om naar China te reizen, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat bevestigt een woordvoerder van Facebook aan NU.nl na berichtgeving van Bloomberg.

De regels zijn maandag in werking getreden. Facebook-werknemers die niet per se naar China hoeven, mogen niet naar het land afreizen. Als het echt nodig is, moeten zij daarvoor een specifieke goedkeuring krijgen.

Het beleid geldt volgens de woordvoerder voor werknemers van het bedrijf wereldwijd. Ook Nederlandse Facebook-werknemers mogen niet zomaar naar China reizen. Werknemers die in China werken, moeten voorlopig thuiswerken.

Facebook is niet de enige die deze regels aan werknemers oplegt. The Verge schrijft op basis van een woordvoerder dat ook hardwarefabrikant Razer zijn werknemers reisbeperkingen heeft opgelegd. Werknemers wordt geadviseerd om thuis te werken.

LG laat aan Reuters weten een volledig reisverbod naar China te hebben ingesteld. Werknemers die in China op zakenreis zijn, wordt geadviseerd om zo snel mogelijk terug naar huis terug te keren.