NEW YORK - Na een dag van forse verliezen op dinsdag, gingen beleggers woensdag massaal op koopjesjacht, al bleven zij enigszins voorzichtig. Beleggers zijn er nog niet helemaal van overtuigd dat de economie weer sterk zal aantrekken, onder meer door de onzekerheid over een mogelijke aanval op Irak.

De Dow-Jonesindex sloot de dag af op 8424,36, een winst van ,31 punten oftewel 1,4 procent. De door technologiefondsen gedomineerde schermenbeurs Nasdaq won 28,14 punten (2,2 procent) op ,98.

Oud nieuws

Intel klom na een stevige daling een dag eerder weer iets op met ,6 procent. Nieuwe uitlatingen van analisten dat het bedrijf met mindere cijfers komt dan eerder aangegeven, hadden weinig effect meer, nadat een andere zakenbank dinsdag al dezelfde voorspelling deed.

Dooie mus

Ook Citigroup herstelde van het forse verlies van een dag eerder, toen het ruim 10 procent verloor. Woensdag klom het aandeel ruim 3 procent. Zelfs als een bedrijf meldt dat het zijn vooruitzichten niet bijstelt, maakt dat beleggers tegenwoordig al blij. Texas Instruments, onder meer van de rekenmachientjes, zag zijn koers daarom 3,6 procent stijgen.

Grote winnaars

Autobouwer General Motors verwacht in het derde en vierde kwartaal, en in het hele jaar, een beter resultaat te behalen dan eerder aangegeven. Hoewel het fonds 0,4 procent meer waard werd, behoorde het met dat nieuws zeker niet tot de grote winnaars. Nortel en Lucent waren dat wel, met koersstijgingen van bijna 17 en ruim 13 procent.

Euro

De euro bewoog in de tegenovergestelde richting van de Amerikaanse beurzen. De Europese munteenheid zakte iets naar 0,9910 dollar, waar dat bij het slot van de handel in Europa nog 0,9915 dollar was.