Ecosupermarkt Marqt heeft in 2018 opnieuw geen winst weten te behalen, blijkt uit de jaarrekening van het bedrijf waar RTL Z als eerste over berichtte. De keten van duurzame supermarkten verloor in 2018 1,5 miljoen euro. Het bedrijf is sinds de oprichting in 2008 nooit winstgevend geweest.

Door de slechte resultaten was het eigen vermogen van het bedrijf zelfs even negatief, waardoor Marqt technisch failliet was in 2018. Het bedrijf zegt echter geen concreet gevaar te lopen, omdat vorig jaar meerdere vestigingen aan Albert Heijn zijn verkocht.

De keten maakt sowieso al een roerige tijd door. Eind vorig jaar werd Marqt overgenomen door Udea, het moederbedrijf van de duurzame supermarkt Ekoplaza. Dit gebeurde na een felle strijd met Quirijn Bolle en Meike Beeren, de oprichters van Marqt.

Marqt gaat nu onder leiding van Udea afgeslankt verder. Het moederbedrijf van Ekoplaza verkocht namelijk vlak na de overname in december nog eens een handjevol vestigingen aan supermarktketen Jumbo. Hierdoor heeft Marqt nog slechts negen vestigingen, waarvan het grootste deel in Amsterdam.