De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft met aandeelhouders van Flybe een deal gesloten om de vliegmaatschappij te redden, meldt de Britse minister van Financiën Andrea Leadsom dinsdag op Twitter. De inhoud van de deal is niet bekendgemaakt.

Maandag waren er al geruchten dat Europa's grootste regionale vliegmaatschappij in de financiële problemen zit. Dat lijkt met dit bericht van de minister bevestigd.

"Blij dat we een overeenkomst hebben bereikt me Flybes aandeelhouders om het bedrijf draaiende te houden, zodat alle regio's in het VK verbonden blijven", aldus Leadsom op Twitter. "Dit zal goed nieuws zijn voor het personeel, de klanten en de crediteuren."

Begin 2019 zat Flybe ook al aan de grond. Het bedrijf werd toen overgenomen door Connect Airways, wat onder meer Virgin Atlantic onder zich heeft.

Bij Flybe werken zo'n tweeduizend mensen. Op Schiphol had de maatschappij in 2017 nog zo'n 12.500 start- en landingsrechten, wat het bedrijf een belangrijke speler maakt voor het vliegveld. Vanuit Nederland vliegt Flybe met vaste lijndiensten naar onder meer Birmingham, Exeter en Londen.