Ruim de helft van de zestienduizend medewerkers bij postbedrijf Sandd gaat mogelijk niet mee naar PostNL na de fusie op 1 februari, meldt de NOS woensdag.

Voor veel van de 10.400 bezorgers van Sandd zou bijvoorbeeld het bod om bij PostNL te komen werken, niet haalbaar zijn.

Zo bezorgen de werknemers van Sandd nu vooral op dinsdag en vrijdag, maar zou PostNL willen dat de bezorgers ook op andere dagen werken. Vooral de zaterdag zou een probleem vormen. Ook werkt PostNL anders. Daardoor zouden de bezorgers veel minder vrijheid hebben, en willen ze daarom niet bij PostNL aan de slag.

Een woordvoerder van PostNL zegt in een reactie dat duizenden medewerkers hebben aangegeven bij PostNL te willen werken. Maar volgens de voorlichter is het te vroeg om het te hebben over hoeveel medewerkers van Sandd niet willen werken bij de branchegenoot.

Alle 11.000 postbezorgers van Sandd hebben een baan aangeboden gekregen van PostNL, maar de woordvoerder geeft toe dat de voorwaarden niet voor iedereen uitkomen. “Sandd en PostNL zijn twee verschillende bedrijven. Bij Sand bezorgen ze twee dagen. Bij PostNL bezorgen we vijf dagen. Iedereen moet voor zichzelf bepalen of dat past. Wij hopen dat we heel veel nieuwe mensen kunnen verwelkomen.”