PostNL kampte rond de Kerst met drukte waardoor sommige kerstkaarten niet op tijd zijn aangekomen, bevestigt het postbedrijf dinsdag. Op sociale media regent het klachten dat kaarten soms pas in januari aankwamen.

Sommige kerstkaarten waren zo'n drie weken onderweg, blijkt uit de reacties. Veel mensen kregen hun kerstkaarten pas afgelopen zaterdag, ruim een week na Kerst. "Het grootste deel is goed gegaan, maar een klein deel is met vertraging bezorgd", zegt een woordvoerder van PostNL.

De vertraging komt door het hoge postvolume in december, legt een woordvoerder van PostNL uit. Ook ontving het concern relatief veel kerstkaarten vlak voor de feestdagen, die dan pas na de Kerst bezorgd konden worden.

Vorig jaar verscheen een klein deel van de kerstkaarten ook te laat op de mat. Door op de maandag voor Kerst - een dag waarop normaliter geen post bezorgd wordt - alsnog post te bezorgen, hoopte PostNL eenzelfde situatie te voorkomen. Dat is dus niet gelukt. "En dat vinden we vervelend", vertelt de woordvoerder.

De kerstkaarten die nog onderweg zijn, worden zo snel mogelijk bezorgd, zegt het bedrijf.