De Turkse budgetvliegmaatschappij AtlasGlobal schrapt alle vluchten tot en met 21 december, meldt het bedrijf dinsdag. Ook is het tot 17 december niet mogelijk om een ticket te kopen.

AtlasGlobal voert onder meer dagelijks vluchten uit voor KLM. Deze vluchten zijn nu geschrapt. De 2.060 KLM-passagiers die hierdoor geraakt worden kunnen dit laten omboeken of hun geld terugkrijgen, zegt KLM.

Het bedrijf heeft een zogeheten 'codesharing'-samenwerking met KLM. Dit betekent dat er een KLM-vluchtnummer op het ticket staat, maar dat de vlucht door een partner van de vliegmaatschappij, in dat geval AtlasGlobal wordt uitgevoerd.

De vluchten worden geschrapt vanwege aanhoudende financiële problemen bij de vlieger. Hierdoor is er een herstructurering nodig, aldus het bedrijf. "We zijn een nieuwe fase ingegaan om u een unieke vluchtervaring aan te kunnen bieden", schrijft de maatschappij op de website.

Het bedrijf verkeert in financieel zwaar weer door de gevolgen van schommelingen van de Turkse lira. Daarnaast zou de overstap naar Istanbul Airport, een van gigaprojecten van president Erdogan, kostbaar zijn gebleken.