Warenhuisketen Bijenkorf is niet immuun voor de malaise in de winkelstraat, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) vrijdag. Het bedrijf heeft naar verluidt enkele tientallen werknemers ontslagen en een evenement afgelast om kosten te besparen.

Het FD meldt dit op basis van anonieme bronnen en een intern document. Aan medewerkers zou het warenhuis schrijven dat de impact van het onrustige retaillandschap ook door Bijenkorf wordt gevoeld. Hierdoor stijgt de winst minder hard en lopen de winstmarges sneller terug dan de kosten.

In het document worden precieze cijfers over de ontslagen niet gegeven, maar volgens bronnen zou het gaan om dertig werknemers. Die werkten onder meer op de marketingafdeling, inkoop en bij operations.

Bijenkorf bevestigt in een reactie dat er van mensen "in goede harmonie" afscheid is genomen, maar dat er ook nieuwe mensen zijn aangenomen.

"De klant verandert en stelt nieuwe eisen aan onze collecties en dienstverlening", aldus de keten. "Daarom ook verandert de Bijenkorf; wij vernieuwen daar waar nodig en kijken kritisch naar alle investeringen om de groei te realiseren."