De stakingen bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn voorlopig opgeschort. Het bedrijf en de vakbond voor cabinepersoneel UFO hebben besloten de gesprekken voort te zetten onder begeleiding van een bemiddelaar, laat de luchtvaartmaatschappij dinsdag weten via Twitter.

De twee partijen kunnen het al langere tijd niet eens worden over het loon en de positie van tijdelijke krachten binnen het bedrijf. Het cabinepersoneel (ongeveer 21.000 werknemers) wil een hoger loon en de arbeidsvoorwaarden voor tijdelijke krachten verbeteren.

Het conflict leidde vorige week tot fikse stakingen bij Lufthansa. Op donderdag en vrijdag was de vliegmaatschappij genoodzaakt dertienhonderd vluchten te schrappen. Hierdoor werden ongeveer 180.000 reizigers gedupeerd.

Nieuwe stakingen zijn voorlopig dus van de baan. Lufthansa en UFO zijn het deze week na een aantal gesprekken eens geworden over een verzoeningsprocedure. Zolang de gesprekken lopen, zullen er geen stakingen georganiseerd worden, belooft vakbond UFO .

"De vertrouwelijke gesprekken met UFO hebben duidelijk gemaakt dat we samen tot een oplossing kunnen komen", aldus Lufthansa in een tweet.